Vijvers

Direct een gratis en vrijblijvende offerte? Neem contact op!

Neem contact op

Soorten vijvers

Koivijvers

Een Koivijver is een vijver met Koikarpers. Deze Japanse vis wordt ook wel de koning genoemd van de vissen in de vijvers.
De Koi is een speciale kweekvariant van de normale karper. Deze vissen hebben wel een schone vijver nodig om de gezondheid van deze vissen te kunnen onderhouden.

Biologische / natuur vijvers

In deze vijver heeft de natuur alles voor het zeggen, de vijver heeft veel planten en dit trekt veel dieren aan zoals kikkers, salamanders en insecten. In deze vijvers worden geen pompen of filters gebruikt.

Minivijvers

Deze vijver is een kleine draagbare vijver wat geschikt is voor decoratie. Deze vijver is geschikt voor de kleinste tuinen, balkons en terrassen.

Plantenvijvers

In deze vijver draait alles om de planten en waterplanten zoals zuurstofplanten, lelies etc. In deze vijvers zitten weinig tot geen vissen.

Visvijver

Is een vijver om alleen maar vissen in te houden. In deze vijver hoef je meestal ook geen planten te plaatsen.

Zwemvijver

Een zwemvijver is heel populair, zwemvijvers onderscheiden zich van een gewone vijver door hun grote inhoud. In deze vijver kun je vissen houden en/of planten maar het is ook geschikt om erin te zwemmen.

Siervijvers

De siervijver is een vijver waarin planten de hoofdrol spelen en ook de meeste aandacht trekken naast de vissen. Sierlijke waterplanten, mooie vissen en kristalhelder water geven je tuin een extra dimensie. Elke dag geniet je er weer van een mooie vijver in je tuin.

Spiegelvijvers

Deze vijver is heel glad en strak. Deze vijvers zijn heel ondiep. Op die manier werkt de weerspiegeling van zon en wolken het beste. Deze vijver staat erom bekend dat het je vijver veel groter laat lijken.

Terrasvijvers

Als je graag water in je tuin wilt maar geen plaats heb voor een vijver is dit een ideale oplossing. Deze vijver is heel makkelijk samen te stellen.

Tuinvijvers

Bij deze vijver ligt de nadruk op de vissen en de planten samen. Deze vijver is mooi en heeft weinig onderhoud nodig.
Vijvers
Vijvers
Vijvers
Vijvers
Vijvers
Vijvers

Vijver aanleg


Bij het aanleggen van een vijver moet rekening gehouden worden met de ligging. Veel zon is niet goed voor de vijvers, door teveel zon ontstaat er extreme algengroei. Het water wordt dan te warm. Bij de aanleg van de vijver wordt er rekening gehouden worden met elektriciteit voor een waterpomp of verlichting.

Het belangrijkste onderdeel voordat je een vijver gaat aanleggen is het bepalen van welke vijver u wilt en die het beste bij uw tuin past. U kunt er namelijk voor kiezen of u uw tuin groter wilt laten lijken of dat het een super gezellige sfeer moet worden. Uw wens is het belangrijkste.
De vijverranden kun je afwerken met heel veel mogelijkheden. U kunt kiezen onder anderen voor hout, natuursteen, planten etc.

Tips vijvers aanleggen

Het voorjaar is een goede tijd om een vijver aan te leggen, hierdoor hebben de planten en het water de tijd om zich te ontwikkelen voor de zomer.

 • Er is veel keuze op het gebied van de vijvers, denk goed na wat u denkt wat het beste bij uw tuin past en wat uw smaak is.
 • Filter regelmatig schoonmaken.
 • De plaatsbepaling is heel belangrijk.
 • De grootte en de diepte van een vijver is belangrijk zodat u kan bepalen welke planten of vissen u erin wilt.
Janssen Aquarium & Vijver ondersteunt u bij de beslissing welke vijver u wilt die bij uw tuin past!

Vijvers
Vijvers

Waarom Janssen Aquarium & Vijver

 • Gratis offerte op maat
 • 5 jaar garantie
 • Professionele aanleg
 • Vrijblijvend advies
 • 15 jaar ervaring
 • Neem vooral een vrijblijvend contact met ons op voor advies of offerte
  Neem contact op

Bel of mail ons voor vrijblijvend advies