Zwemvijvers

Direct een gratis en vrijblijvende offerte? Neem contact op!

Neem contact op

Zwemvijvers


Steeds meer mensen kiezen voor de natuurlijke schoonheid van een zwemvijver. Als de temperatuur stijgt, hoeft u de tuin niet uit voor een frisse duik. Een zwemvijver biedt de uitstraling van een vijver en het plezier van een zwembad, heerlijk om in te zwemmen, maar ook prachtig om naar te kijken. Het is mede daarom dat de zwemvijver in ons land bezig is aan een opmerkelijke opmars. Niet alleen worden er de laatste tijd veel nieuwe zwemvijvers aangelegd, ook bestaande zwembaden en zelfs gierputten worden omgetoverd tot mooie, natuurlijke zwemvijvers.

Type zwemvijvers

Zwemvijvers kunnen we categoriseren in verschillende types:

Type 1: Puur natuur
Deze zwemvijver biedt een rijke natuurervaring, met een diverse verscheidenheid aan flora en fauna. Bij dit type komt geen filtertechniek aan te pas, maar er kan gebruik worden gemaakt van een kleine waterval, springbron of waterattractie. Het is normaal dat het water met periodes troebel is (zoals ook in de natuur het geval is). Er zijn geen, of weinig energiekosten en het onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting, schoonmaken van de bodem). De wanden van dit zwemvijvertype worden niet vrijgehouden van algen of biofilm. Het gebruik van bacteriën is sterk aanbevolen om het onderhoud te verminderen en de waterkwaliteit in het algemeen te verbeteren.

Type 2: Natuurlijk
Type 2 is vrijwel gelijk aan Type 1, met het verschil dat hierbij een beetje techniek wordt gebruikt. Het water is overwegend helder met een gering energieverbruik. Bepaald onderhoud wordt periodiek gedaan (snoeien van beplanting) en het regelmatige onderhoud kost weinig moeite (schoonmaken van de skimmer). Voor het technisch onderhoud worden er skimmers, zeefbochtfilters en eventueel UV-C ingezet. Natuurlijke zwemvijvers bieden een intense natuurlijke zwemervaring.

Type 3: Helder
Dit type zwemvijver biedt een natuurlijke ervaring, goede plantengroei en een diversiteit aan fauna. De zorgvuldig uitgekozen techniek zorgt het hele jaar door voor helder water. Toegepaste technieken: bodemdrains, skimmers, zeefbochtfilters, beadfilters en UV-C. Onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting). Daarnaast is regelmatig onderhoud noodzakelijk (bijvoorbeeld het backwashen van de filter). Heldere zwemvijvers bieden een fijne natuurlijke ervaring in helder zwemwater.

Type 4: Kristalhelder
Geniet van zwemmen in natuurlijk water met (beperkte) flora en fauna, mogelijk gescheiden van het zwemgedeelte. De constructie en de filtertechniek van deze zwemvijver garanderen het hele jaar door kristalhelder zwemwater. Energiezuinige pompen lopen gedurende het seizoen 24/7. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk. Kristalheldere zwemvijvers bieden een biologische zwemervaring.

Type 5: Biopool
Dit type ziet eruit als een traditioneel zwembad, maar er wordt gebruik gemaakt van de filtertechniek van een vijver. Dit type zwemvijver wordt ook wel ‘Hybride’ genoemd. Omdat er gebruikt wordt gemaakt van diverse filtratietechnieken, wordt dit type een Biopool genoemd. Dit betekent echter wel dat vissen in deze zwemvijver zijn uitgesloten. Biopools maken eveneens geen gebruik van plantenzones. Voor een zwemvijver kan het seizoen gemakkelijk worden verlengd door gebruik te maken van warmtepompen. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk. De bodem en wanden kunnen worden schoongemaakt met een zwembadrobot.

Zwemvijvers
Zwemvijvers
JVP_zwemvijver 1
JVP_zwemvijver 2

Waarom Janssen Aquarium & Vijver

  • Gratis offerte op maat
  • 5 jaar garantie
  • Professionele aanleg
  • Vrijblijvend advies
  • 15 jaar ervaring
  • Neem vooral een vrijblijvend contact met ons op voor advies of offerte
    Neem contact op

Bel of mail ons voor vrijblijvend advies